Tallián Hédi más világa – 21. A KOVÁSZ EREJE
- szilajcsiko
- 2023. júl. 24.
- 2 perc olvasás
Tallián Hédinek különösen jó érzéke van ahhoz, hogy olyan embereket szólaltasson meg, akik a világot nem a megszokott módon, főáramú divatokhoz simulva látják és magyarázzák. Ezért aztán nem biztos, hogy mindegyikükkel azonnal egyet tudunk érteni; az viszont egészen biztos, hogy olyan meglátásokhoz, felismerésekhez juthatunk, amelyek révén egyáltalán esélyt nyerünk arra, hogy kijussunk az egyre lendületesebben és látványosabban szaporodó zsákutcáinkból. Az elkövetkező hetekben itt, a Szilaj Csikón sorra vesszük Tallián Hédi hangfelvételeit... (a Szerk.)

Villáminterjú-alany:
Ormós Gabriella, a jenői „pék”
Forrás: PODCAST
Utánközlés a szerző engedélyével
A változás szerepe és a kovász ereje, ez a gondolati páros adja ennek a podcast beszélgetésnek az eszenciáját. A kovászlabor háziasszonya, a jenői "pék" Ormós Gabriella vall magánéletének fontos pillanatairól és a kovász mindent átható erejéről. A hallgató vajon tudja milyen a jó kovászos kenyér?
(A mellékelt képen a kérdező – és egyben tanítvány – saját készítésű kovászos kenyere látható.)
Kapcsolódó írások
Tallián Hédi más világa – 1. HAMISBÓL ÉDENKÉPES MAGYARORSZÁG?
Tallián Hédi más világa – 2. GYÜTT-MARADT GÁBOR, A KAMERA ÉS A SZÁRNYASOK
Tallián Hédi más világa – 3. ÉDEN, ASZÁLY, SIVATAG? NEMCSAK SZÉCHENYI A HIBÁS
Tallián Hédi más világa – 6. A DEUTENOMIKA ÉS A LEGELŐ JÓSZÁG KÜLÖNÖS KAPCSOLATA
Tallián Hédi más világa – 7. A BOTRYTIS SZEREPE A RÁK MEGELŐZÉSBEN
Tallián Hédi más világa – 13. Ételekről és borokról Mészáros Gabriella konyhájában
Tallián Hédi más világa – 15. Etikus vállalkozás? Etikus vállalkozó?
Tallián Hédi más világa – 16. A Szepsy esszencia a Minden egy interjú
Tallián Hédi más világa – 17. Szenvedélyünk a kovászos kenyér
Tallián Hédi más világa – 18. A RÓZSA ILLATA ROMANÉE CONTI KÓSTOLÓ
Tallián Hédi más világa – 19. KENYÉRMORZSÁK 2 –NÁDHÁZI MOBY ISTVÁN
Tallián Hédi más világa – 20. KENYÉRMORZSÁK 1 – Tóth Ildikó WBA első díjas
Comments